ÖVERSIKT ÖVER HYLLSYSTEM

ÖVERSIKT ÖVER HYLLSYSTEM

Tunga hyllor är inte en fristående typ av hyllor, utan snarare en speciell typ av hyllor som är utformade för särskilt tunga laster. Det finns många olika typer av tunga hyllsystem som vi vill presentera för dig här.

PALLSTÄLL

Ett av de mest använda lagringssystemen är pallställ. Pallställen plastbackar är mycket populära tack vare sina lastningshjälpmedel, t.ex. europallen eller de s.k. nätlådorna. En mängd olika varor kan förvaras på pallar eller gallerlådor och snabbt flyttas in och ut ur lagret med hjälp av gaffeltruckar.

Pallställen kan anpassas till många olika behov och individuella lastkapaciteter. Laster på flera ton är ingen utmaning.

De viktigaste delarna i pallställen är ramarna, som kan vara skruvade eller svetsade, och de fasta tvärstängerna. I de flesta fall är ställningarna försedda med ett hålsystem för att kunna fästa de enskilda stolparna.

Eftersom pallställen måste klara en mycket hög lastkapacitet är de tillverkade av härdat stål och kan användas som tunga ställen.

För att bedöma kvaliteten finns det ett antal särskilda kvalitets- och provningsstämplar som kan tilldelas tillverkarna av pallställ.

KRAGARMREGAL

Till skillnad från vanliga pallställ har ett cantileverställ inga ramstöttor som är fästade på framsidan. Ibland fästs även de utskjutande balksystemen direkt på sidostödet i ställningen. I allmänhet kan alla hyllor där de horisontella armarna eller hyllorna är fästade vid de vertikala stolparna kallas för fribärande hyllor.

Kantileverställen lämpar sig främst för lagring av mycket långa varor eftersom det inte finns några balkar på framsidan. Kragarregalerna används för många olika behov. Exempel på detta är: Lagring av mycket långa varor eller indelning av långa varor som står upprätt.

Kragarregalerna är nästan helt tillverkade av stål.

Fyllning och uttag av lagrade varor kan göras för hand eller maskinellt, beroende på produkttyp.

HYLLSYSTEM

Ett annat hyllsystem är det så kallade hyllstället. Med hyllställen kan man maximera utnyttjandet av hela förvaringsutrymmet. De finns i många olika utföranden, t.ex. skruvlösa hyllor eller skruvlösa hyllor, och säljs ofta med ett stort antal tillbehör.

Hyllor erbjuder förmodligen den största anpassningsbarheten. Den kan byggas med flera nivåer, förses med vinklade hyllor eller med brickor. Hyllorna kan förses med dörrar, skiljeväggar, lådor eller till och med galler efter behov.

Hyllorna fungerar som ett statiskt element i detta hyllsystem och säkerställer därmed den mycket höga bärförmågan.

En särskild version av hyllsystemet är det mobila hyllsystemet, som kan användas för mobila tillämpningar.

RULLANDE HYLLOR OCH MOBILA HYLLOR

Mobila hyllor är en form av tunga hyllor vars enskilda hyllor är monterade på skenor så att de kan flyttas fram och tillbaka. Det är mycket populärt i arkiveringssystem. De vanligaste användningsområdena är därför företag med stora behov av arkivering och dokumentation eller bibliotek. Hyllorna kan också byggas upp i flera nivåer för att skapa ännu mer förvaringsutrymme för de förvarade varorna.

Men mobila hyllor används inte bara i arkiveringssystem. Mobila hyllsystem används också inom industriell lagringsteknik, t.ex. som rullbara karm- eller pallställ. Dessa mönster finns i många olika storlekar. Längder på 15 meter och en lastkapacitet på över 60 000 kg är inte ovanliga.

Mobila hyllor finns med manuellt manövrerade vevar eller utrustade med elmotorer. När det gäller elektriskt drivna mobila hyllor är motorerna integrerade i hyllsystemet.

Det faktum att de mobila hyllorna kan skjutas ihop och bara behöver flyttas ner i en gång när det behövs ger en ökning av utrymmet med upp till hundra procent jämfört med normala hyllsystem med skjuvlast.

HÖGLAGERHYLLOR

En mycket speciell typ av hyllsystem är höglager. Den börjar på en höjd av tolv meter och kan nå en maximal höjd av femtio meter. Lagringskapaciteten i ett höglager varierar från några tusen till flera hundra tusen pallplatser. Eftersom höglager kräver ett förhållandevis litet fotavtryck i förhållande till höjden är det en av de typer av hyllor som utnyttjar utrymmet bäst. På grund av den höga viktbelastningen består det höga hyllstället av en solid stålkonstruktion.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.